QUÈ ÉS L’APIMA?

És l’associació de pares i mares d’alumnes de l’escola i és, per tant, una manera efectiva que tenim les famílies per agrupar-nos i organitzar-nos dins el centre escolar dels nostres fills i filles.

Hem de ser conscients que l’escola no només la formen l’alumnat i el professorat, sinó que les famílies també hi som i, a més, hi tenim un paper important.

En aquest sentit, i com a entitat sense ànim de lucre, l’APIMA busca la participació de totes les famílies i col·labora directament amb l’escola en diferents àmbits, contribuint així a unir les forces de totes aquestes parts.

 

QUÈ FA L’APIMA?

Durant el curs escolar, l’APIMA realitza una gran varietat d’activitats i és present en diferents òrgans dins l’àmbit educatiu:

  • Forma part del Consell Escolar del centre, que és l’òrgan de govern de l’escola. És membre de FAPA Eivissa, que és la Federació d’associacions de pares i mares de l’illa, i també forma part del Consell Escolar Municipal.
  • Assiteix als pares/mares/tutors que ho sol·licitin en tot alló que fa referència a l’educació dels seus fills i filles. Al mateix temps, vetlla pel bon funcionament del centre en tots els sentits i actua en aquells casos que sigui necessari.
  • Es reuneix de forma periòdica amb l’equip directiu de l’escola per treballar conjuntament i coordinar esforços.
  • Col·labora amb l’adquisició de materials o equipaments per l’escola (segons els recursos disponibles i seguint les sol·licituds de l’equip directiu del centre).
  • Programa i organitza una part important de les activitats extraescolars que s’ofereixen a l’escola.
  • De forma conjunta amb l’escola en molts casos, organitza les festes o activitats que es realitzen durant el curs: festa de l’hivern, festa de la primavera, festa de l’estiu, carnaval, servei de guàrdia i custòdia durant les xerrades per famílies o reunions d’aula, tardes de jocs per a les famílies, etc.

I moltes altres coses que es fan i es podran seguir fent si tenim pares i mares que s’impliquin amb il·lusió!

QUI EN FORMA PART?

L’associació està formada per totes aquelles famílies sòcies, encara que per agilitzar el seu funcionament, hi ha un grup reduït de pares i mares que formen la junta directiva. Aquesta està formada actualment per 8 persones  i s’encarrega d’organitzar totes les activitats i tasques a fer. A més, la junta té el suport d’un altre grup de familiars que participen de forma continuada o esporàdica en l’organització i realització de les activitats.

COM PODEN PARTICIPAR LES FAMÍLIES?

Primer de tot, fent-se soci de l’APIMA. Com més famílies ens agrupem, més força podrem tenir i com és evident, més recursos es disposaran per realitzar les activitats. Descarregar full d’inscripció

 

Assistint a les reunions de l’assemblea de socis i altres reunions que es convoquin durant el curs.

 

Formant part de la junta directiva de l’APIMA. Ho pot fer qualsevol pare o mare que sigui soci i és una feina totalment voluntària.

 

Formant part del grup de suport de l’APIMA. Aquest grup el formen els familiars que volen col·laborar de forma contínua o puntual en l’organització o realització de les activitats, sense la necessitat de formar part de la junta.

 

Assistint a les activitats que organitza l’APIMA i/o l’escola (festes, activitats extraescolars, xerrades per famílies, etc.) i participar-hi activament. D’aquesta manera “feim escola” entre tots i els nostres fills ho agrairan.

QUINS AVANTATGES SUPOSA SER SOCI?

A part de participar d’una manera més activa a l’escola i conèixer millor el seu funcionament, hi ha certs avantatges que tenen tots els socis de l’APIMA:

  • Descomptes en diferents comerços de la ciutat. Junt amb el carnet de soci, es fa arribar a les famílies el llistat de tots els comerços que ofereixen aquests descomptes. Per poder-los gaudir, només fa falta presentar el carnet del curs escolar vigent.
  • Preu més baix en la roba amb el logo de l’escola, en relació als alumnes que no siguin socis.
  • Gratuïtat en el servei de guàrdia i custòdia en totes aquelles formacions per a famílies o reunions d’aula en les que s’ofereixi el servei. La resta de famílies hauran de fer el pagament de 2€.
  • Gratuïtat en dos sortides: l’APIMA paga el transport de tots els seus socis en dos excursions cada curs.
ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Cada curs escolar es busca oferir un ventall d’activitats extraescolars complet i variat, amb la voluntat d’arribar al màxim número d’alumnes possible. Sempre es realitzen entre el dilluns i el dijous, entre les 16 i les 18h. Les activitats comencen el dia 1 d’octubre i finalizen el mes de maig. 

Per poder realitzar aquestes activitats, és necessari ser soci de l’APIMA i seguint la normativa de l’escola, es podran inscriure els alumnes a partir de P4.

Durant el curs 2019/2020 s’ofereixen noves activitats i també es dóna continuïtat a altres que han funcionat els últims anys: anglès, escacs, break dance, ball, ioga, circ, patinatge, atletisme i taekwondo. S’ofereixen també activitats destinades als pares i mares: ioga, taichí i chikung.  

En la fitxa d’inscripció trobareu els horaris de totes les activitats i quins dies es realitzen. Per fer la inscripció és necessari fer arribar a l’Apima el full amb les vostres dades, indicant quina activitat voleu que realitzi el vostre fill/a. Es pot deixar a la bústia de l’Apima, enviar al correu electrònic apimasajoveria@gmail.com o donar directament sempre que estigui el quartet de l’Apima obert.

Descarregar full d’activitats extraescolars.

Descarregar fitxa d’inscripció dáctivitats extraescolars.

ROBA

Una vegada l’escola va tenir el nom actual de Sa Joveria, l’APIMA va pensar que era bona idea fer roba amb el logo pintat a l’entrada del centre.

En un principi es van fer camisetes màniga curta, sudaderes, gorres i bosses. Aquest curs 2018/19, hem ampliat les opcions i s’han fet camisetes de tirants i un model de sudadera amb caputxa, a més de les gorres en un color diferent. En les fotos podeu veure exactament com són totes aquestes peces de roba i si us agraden pels vostres fills i filles, les podeu comprar als preus següents:

 Preu per socisPreus per no socis
Camisetes8€10€
Sudadera gris14€16€
Sudadera blava20€22€
Gorra7€9€
Bossa3€5€

 

Es podrá comprar roba a totes les festes o activitats en les que participi l’Apima, a més d’altres dies que es tengui disponibilitat. En aquests casos, s’informarà de les dates a través dels grups de classe. Si algú está interessat en tenir-ne, també ens pot escriure un correu electrònic.

CONTACTE I INFORMACIÓ

L’APIMA disposa d’un correu electrònic a disposició de totes les famílies, a través del qual ens podeu fer arribar les vostres suggerències, consultes, etc.:  apimasajoveria@gmail.com

A més, tenim una pàgina activa a Facebook, on es van publicant notíces pròpies de l’APIMA i també es comparteixen altres informacions relacionades amb l’escola o l’àmbit educatiu: www.facebook.com/apimasajoveria.

 

AQUEST CURS, EL CARNESTOLTES EL CELEBRAM A L’ESCOLA !

ELS ALUMNES DE 6è HAN PREPARAT UNS VÍDEOS PER EXPLICAR CADA DIA L’ELEMENT SORPRESSA QUE HEM DE
DUR AL DIA SEGÜENT.
NO PODREM SORTIR DE RÚA NI CANTAR I BALLAR TOTS JUNTS, PERÒ…
ESTAU ATENTS ALS BLOGS I CLASSROOM DE LES VOSTRES CLASSES…

COMENÇA LA FESTA !